Temat: [Mondeo 2014- ] Lekkie szrpniecie podczas ruszania.
View Single Post
Stary 28-11-2019, 12:27   #3
Marcin L.
ford::average

Imię: Marcin
Model: Galaxy MK3 FL Titanium
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Lekkie szrpniecie podczas ruszania.

Cytat:
Napisał nawrocik88 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dwusprzęgłowa skrzynia VW(różnie się nazywa w różnych autach) działa idealnie w każdych warunkach i nie da się jej zmusić do szarpnięcia
To fakt, gdy jechałem demonstracyjnym Golfem z salonu (benzyna 150 KM), to myślałem że ręcznego nie spuściłem. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dynamiczne włączenie się do ruchu było niemożliwe, dopiero od 2 biegu było w miarę ok. Już lepsze odczucia miałem z jazdy nową Kią Ceed (140 KM, też z dwusprzęgłówką).

Może to kwestia przyzwyczajenia i wyczucia pedału gazu, ale tam gdzie Galaxy już zwija asfalt i mieli kołami, to w powyższych dopiero da się jako tako ruszyć.

Wracając do tematu, to tak, u mnie też Powershift się gubi jak z postoju próbuję szybko ruszyć. Gdy da mu się 0,5 sekundy po puszczeniu hamulca i przyciska pedał gazu zdecydowanie ale nie gwałtownie, to jest ok i przyśpiesza gładko że aż miło.
Marcin L. jest offline   Odpowiedź z Cytatem