Zapach spalenizny z nawiewu dmuchawy
Witam,
Od wczoraj mam problem z moją foczka. Za długo był spokój Mianowicie w poniedziałek padł mi 1 i 2 bieg nawiewu działał tylko 3 i 4. Pierwsza myśl rezystor. Zamawiam wymieniam trafiony zatopiony działa. Jednak po przejechaniu kilku km z nawiewu czuć zapach spalenizny i nie chodzi tu o spaliny silnika a bardziej jak wlasnie zapach palonych kabli albo silnika elektrycznego. Dodam że po wyjęciu stary rezystor był jakby rozsadzony z tyłu rozerwany. I teraz moje pytanie czy powodem zapachu jest zacierajcy się silnik dmuchwy? A co za tym idzie wytwarza większy opór przez co wysadziło stary rezystor? I teraz albo spali się rezystor ponownie albo wentylator nawiewu?
EDIT : Dziś sprawdziłem spód auta nie ma nic przyklejonego do kata ani innych elementów.
Dodatkowo co myślę, że bardziej istotne po przejechaniu 20 km doszedłem do wniosku, że zapach wydobywa się jedynie na 1 i 2 biegu dmuchawy a więc na tych biegach które przestały działać po uszkodzeniu rezystora. 3 i 4 bieg zapachu nie ma. Być może teraz komuś nasunie się powód ?
Ostatnio edytowane przez SCOOBY92 ; 29-11-2019 o 12:58
Powód: NOWE INFORMACJE
|