Cytat:
|
dowiedziałem się w ASO, że 18472B jest niedostępna już nawet w niemczech (podobno wycofana z produkcji)
|
Co za czasy. 5 lat po zakończeniu produkcji auta i nie ma do niego części fabrycznych.
Z tymi rurkami dobrze kombinujesz, ale nie jest to takie proste. Połączenia są zalane plastikiem na gorąco. Nie da się w prosty sposób ściągnąć węża, co nie znaczy że nie da się tego zrobić bardziej brutalnym sposobem.
Poszukałem dzisiaj starej rury i za pomocą wąskiego brzeszczota i szlifierki modelarskiej z Lidla udało się wyciągnąć wąż. Brzeszczotem naciąłęm plastikowy pierścień po obwodzie, a szlifierką przeciąłęm go wzdłuż w dwóch miejscach. Nacinanie pierścienia wzdłuż trzeba robić bardzo delikatnie bo można uszkodzić gumowy wąż.
Jeżeli w taki sam sposób da się ściągnąć wąż z 18472C to sprawa rozwiązana. Wystarczy go nałożyć na stary łącznik i założyć opaskę zaciskową.
Bump:
Cytat:
|
Czy 18472C wygląda w rzeczywistości naprawdę jak lewa z 18472B ...nigdzie nie znalazłem rzeczywistego zdjcia tej rury
|
Jedyne zdjęcie jakie mam tej rury zamieszczam poniżej - jest razem z pompą wodną.
Na pozostałych zdjęciach ciężko wyczuć czy 18472C ma dokładnie taki sam kształt jak jedna z rur z 18472B