Przeczytałem z grubsza cały wątek, więc mogę dorzucić swoje trzy grosze:
Auto ma 5 miesięcy i przejechane 5 kkm.
1. Po kolei przestają się wykładać ochraniacze krawędzi drzwi (ford edge protector).
jest to wprost proporcjonalne do częstotliwości używania drzwi, czyli w drzwiach kierowcy już nigdy nie otwiera się do końca, a w prawie nieużywanych drzwiach pasażera działa dobrze. Serwis raz już to konserwował (chyba smarem silikonowym), ale nic to nie dało.
2. Zdarzały się wspominane tutaj różne problemy z dźwiękiem czujników parkowania (m.in "zniekształcony dźwięk mono").
Serwis zaktualizował soft i jest git - nie powtórzyło się więcej.
3. Coś rezonuje na nierównościach i przy przyspieszaniu. Nie mam pojęcia co. Najłatwiej wywołać to wkręcając silnik na ok. 3.5 tys. obrotów. Wtedy słychać przez chwilę jakby dźwięk luźnej szyby.
Co ciekawe - ja to słyszę w prawych drzwiach, a żona - po swojej stronie - w lewych
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Serwis też coś usłyszał - w prawych przednich; wymienili boczek, ale nic to nie dało.
4. Dziwnie działają spryskiwacze przedniej szyby. Za każdym razem trzeba przytrzymać dźwignię tak ze 2s zanim zacznie pryskać. Tak, jakby za każdym razem płyn spływał z pompki.
5. słynne już buczenie wydechu. Też mam, ale nie jest bardzo głośne (nie mam B&O).
Mimo to uważam, że to świetny samochód - no ale to temat na inny wątek
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.