Odp: Oczekiwanie na odbiór, zmiany w specyfikacji zamówienia.
Witajcie ponownie,
To już 1001 km. na liczniku od piątku w tym trasa 800 km i... gęba się cieszy. Na razie nic, co doczytałem tutaj mnie nie spotkało. Odpukać.
Uzupełniając co doszło 2019.75->2020.25 co zauważyłem.
Fabrycznie wgrane nowe oprogramowanie Sync 3.4. Dla mnie o niebo ładniej wygląda niż poprzednia wersja. Szkoda że nie obsługuje (jeszcze?) Android Auto po Wi-Fi.
Listwy chromowane na zewnątrz drzwi są na dole szyb bo były na górze.
Miękkie nakładki przy kolanach nie były bodajże w standardzie, teraz są.
Rozpoznawanie znaków z inteligentnym ograniczeniem prędkości (ktoś to używa? ograniczenia?)
Nie doświadczyłem na razie żadnych problemów chociaż czasami mi Android Auto nie działa. Nie włącza się na ekranie. Tablet chłodny, nic się nie grzeje jak niektórzy pisali, mimo ciepełka w środku.
Dziś, na brukowanej drodze mi się maska otworzyła z pierwszej blokady, ot tak. Może za lekko zamknąłem, no ale była zatrzaśnięta. Dziwne. Dobrze że komputer informuje o otwarciu.
Nie działa mi jeszcze transmisja danych, aplikacja FordPass nie zawsze łączy się z pojazdem. Plusem chyba jest roaming w obsługiwanych krajach bez dodatkowych opłat. Pakiet na dzień 9 zł/3GB jak ktoś chce się wybrać gdzieś za granicę, lub 29 zł/10GB na miesiąc.
Ogólnie samochodzik mi się bardzo podoba. Mój pierwszy nowy, elegancko wykończony, jak dla mnie bomba. B&O gra dla mnie bardzo ładnie, na razie tapicerka w drzwiach nie trzeszczy. Śmieszy mnie trochę subwoofer. "Coś" na kabelku przykręcane nad kołem zapasowym xD. Ciekawe czy ktoś to ukradnie kiedyś ;P.
Zwinny, dynamiczny. 150KM bardzo fajnie się zbiera. Nie strach wyprzedzać. Silnik bardzo ładnie mruczy. Trzyma się drogi jak przyklejony. Na zimowych nokianach WR A4. Zobaczymy na śniegu.
Spalanie na razie nie zachwyca, ale może dlatego że to pierwsze kilometry i nauka. Z salonu do domu w korkach ok 7 km., 16l/100. Trasa 400 km w jedną stronę, autostradą z tempomatem na sztywno 110km/h, 7,3l/100. Po mieście, delikatnie, niskie obroty, 9-10l?
Trójkąt, gaśnica, ale nie ma apteczki. Trzeba dokupić.
|