Po tygodniu używania samochodu w mieście, na drogach krajowych i autostradzie pierwsze wrażenia. Mnóstwo na plus, kilka na minus.
Wersja to Active kombi, silnik 1.5 EcoBoost 150hp.
Silnik dynamicznie porusza całkiem sporym nadwoziem.
Silnika nie słychać w kabinie.
Bardzo dobra trakcja, dobrze zestrojony układ kierownicy, samochód trzyma się drogi jak przyklejony. Ogólnie, idzie jak skalpel
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Inne kwestie, typu przestronne i ergonomiczne wnętrze, ładna bryła, światła, nawet zwykłe nagłośnienie jest ok, nie rozpisuję się, jest ok.
Ale;
Wydech buczy basem, który niesie nie po całej kabinie przy 1,5-2k obrotów na czwartym i piątym biegu. Im niższy bieg tym jest to mniej słyszalne, na trzecim i drugim nie zwracam na to uwagi.
- od razu pytanie o możliwość wyciszenia kabiny od tego, jak?
Hałas w kabinie od 140km/h, jest głośno. Na pewno szumy opływowe od lusterek albo słupków A i możliwe, ale już nie byłem w stanie rozróżnić, hałas toczenia dają mocno po uszach. W zasadzie powiedziałbym, że cicho jest do 100km/h, przy 120 zaczyna się robić mniej przyjemnie.
Może trafiłem jakoś niefortunnie na wietrzną pogodę dzisiaj na trasie, ale huk był jak w samolocie.
- z tym zapewne nie da się nic zrobić więc nie pytam, ciekawe jak będzie w lecie na innych oponach i warunkach.
Wydaje mi się, że uszczelki drzwi przy słupkach A przy większej prędkości tracą szczelność, po prostu stamtąd wieje. Chyba, że to z wylotów powietrza na szybę, ale ustawione miałem ciepłe a wiało zimnym...
- też tak macie, temat do ASO?
Android Auto, kilka razy muszę podłączyć i rozłączyć kabel żeby został rozpoznany przez system w samochodzie (soft sprawdzając po vin mam aktualny).
- AA w PL nie jest oficjalnie dostępnie więc nawet nie ma gdzie zgłosić problemu.
Generalnie poza jazdą w trasie jestem bardzo zadowolony
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.