Najnowsza wersja ForScan rozpoznaje wszystkie moduły w moim Escape (tak mi się przynajmniej wydaje
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ). Do dwóch modułów (IPC i BdyCM?! ) ForScan zasugerował ściągnięcie plików VBF (kalibracje?): GJ5T-14C025-BB oraz GV6T-14C097-AA. ForScan coś tam próbuje ściągnąć ale wychodzi mu to kulawo, lepiej ściągnąć samemu ze strony z linku poniżej podając w "Calibration Files" kod modułu:
https://www.fordtechservice.dealerco...?swproduct=IDS
I tu malutka uwaga, pliki powinny być umieszczone w:
C:\Users\nazwa_uzytkownika\Documents\CalibrationFi les\
Ja dla pewności i ZIP i rozpakowany tam umieściłem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dalej już tylko uważnie czytać co ForScan każe zrobić i wykonać, dostajemy dostęp do całkiem fajnych ustawień na podstawie których sporo funkcji włączyłem.
Co do Sync 3 to zabawa z as built chyba w miarę bezpieczna i dobrze udokumentowna na różnych forach, póki co nie wybiegałem poza to, co dostępne w ForScan. Do różnych modeli aut ustawienia wydają się takie same.
Do samych ustawień as built podchodzę jendak bardzo ostrożnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Upgrade pamięci APIM chyba jednak bym zrobił, mówisz, że to 200zł? Dałbyś namiar?