No właśnie. Owszem spala więcej, ale nie tyle, by płakać. Jak pisałem, ja na Sporcie jeżdżę w mieście, owszem do dozwolonej startuje dość szybko. Ostatnie średnie spalanie wygląda tak:
z września 6,74
z października 6,32
z listopada 6,71
i dzisiejsze 6,61.
Wcześniejsze (z wakacji), to były zdecydowanie trasy (średnia od 5,31 do 6,1 z tankowania w wakacje), teraz 50/50, jest zimniej, akurat tak wychodziło, że tankowałem pod koniec miesiąca, dlatego opisałem to miesiącami, dopiero dzisiejsze się z tego wyłamuje, bo jeszcze nie ma połowy grudnia. A przed wakacjami auto było na dotarciu, spalanie było ponad 7l. Liczby z fuelio wyciągnięte.
:
wrzucałem już zdjęcie z powrotu z wakacji:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
może tysiąca bym nie osiągnął, ale ponad 900 km benzyniakiem... tylko, że ja w przeciwieństwie do Ciebie nie patrzałem na folder reklamowy i spalaniem jaki w nim pokazują...
Sprawdziłem, według katalogu powinien palić w cyklu miejskim 5,1 a poza miejskim 4,1.
Za dużo samochodami jeżdżę, nie od dziś, by być tak naiwnym i wierzyć w te wartości podawane przed producentów.
Najbliżej takich wartości zrobiłem oplem Corsą C 1,3 cdti 70KM jadąc nocą w Bieszczady bocznymi drogami, miałem spalanie 4,0 (w reklamie w tv pamiętam, że miał palić 3,8 ).
Bump: Te 4,7 to rzeczywista wartość 5,31.