Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 10-12-2019, 22:43   #1067
potraff
ford::advanced

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał timbersher Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przed zakupem radzę poczytać troche o silnikach. Nie oczekujcie niczego po silnikach 3 cylindrowych turbodowałowanych w których jest jeszcze odłączany cylinder. Nie oczekujcie, że bedzie on mało spalał, ani tego, że nie bedzie nim telepało na światłach.
Nie telepie mi na światłach.
W wakacje jechaliśmy w dwa auta. Focus mk4 1,0 125KM (mój) i za mną teściu Corollą XI 1,6 ben 132KM. Oba auta mają bak 52l. Gdy teściu zjeżdżał tankować, ja miałem zapasu paliwa na ok 200km, w wątku wrażenia z jazdy wrzuciłem zdjęcie.

Ale, żeby nie było. Pracowałem kiedyś w Coca-coli, jeździliśmy Yariskami 1,0 (oj przez ten silnik się bałem 3cylindrów), mieliśmy gps, monitorowali nas, mieliśmy maksymalne zużycie założone. Chłopaki zawsze się pytali, jak ja się trzymam w limitach, gdy jeżdżę od nich ostrzej... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. potem zrobiło się głośno o eco-drivingu i okazuję się, że dużo z tych zasad stosuje (nie jadę do samego skrzyżowania i nagle hamuje, staruje ostro, szybko osiągając prędkość przelotową itp).

Co do jazdy, w porównaniu do wspomnianej Toyoty teścia, Focus od niższych obrotów wyrywa, owszem jest turbo dziura, ale nie jest źle. A że przeżyje silnik z 200tys km? To moje auto będzie miało grubo ponad 10 lat, pewnie zmienię. (ps, teściu po 3 latach chyba jeszcze nie wymienił oleju, bo wieży serwisowi, a ma ok 11tys km zrobione, więc od niego auta nie wezmę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem