Temat: [Focus 2004-2008] Centralny zamek nie zamyka drzwi
View Single Post
Stary 11-12-2019, 22:18   #25
Fordolot
ford::amateur

Imię: Dave
Model: Focus mk2
Silnik: 1.8tdci
Rocznik: 2005
Domyślnie Centralny zamek żyje własnym życiem.

Witam, jestem tu nowy - zarejestrowałem się po przeczytaniu i wytestowaniu paru porad ale niestety nic nie pomaga. Chodzi o centralny zamek który dosłownie żyje jak chce, auto stoi w pobliżu nie ma kluczyka a auto zaczyna się otwierać i zamykać, następny objaw jest taki że podczas jazdy centralny zamek otwiera się i zamyka i tak kilkanaście razy. Czasem jest w ogóle problem żeby wsiąść do auta gdyż po naciśnięciu przycisku otwierania Ford gra sobie ze mną w grę kto pierwszy - czy ja zdążę złapać za klamkę czy on się zdąży pierwszy zamknąć następny problem jest taki że auto ciężko zamknąć bo od razu się otwiera i raz mruga światłami potwierdzając zamknięcie raz nie a mimo to wtedy pozostaje zamknięty. Wytestowałem już poradę jednego z użytkowników polegającą na wypinaniu kostek i zwieraniu pinów do masy, przy odpiętych dwóch kostkach centralny zamek w tylnych drzwiach działa prawidłowo i po kilkunastu próbach otwierania i zamykania stwierdziłem że to pomaga ale mimo wszystko auto nie potwierdza zamknięcia światłami ( a według opisu powinno ). Po wypięciu pinu w drzwiach kierowcy czarno-żółtego i zmostkowaniu go do czarnego oraz podłączeniu kostki (w obu drzwiach naraz to samo, oczywiście w drzwiach pasażera przewód czarno-niebieski do czarnego) auto zaczęło się częściej zamykać choć nie za każdym razem ale za to każde praktycznie każde naciśnięcie przycisku zamykania było potwierdzane podwójnym mrugnięciem światłami. Czy ktoś z was drodzy użytkownicy jest w stanie podrzucić pomysł co jeszcze można sprawdzić zanim zaprowadzę auto i zacznę rzucać plikami pieniędzy u specjalistów? dodam że mam dość dobre zaplecze techniczne a i zepsuć coś się nie boję Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Fordolot jest offline   Odpowiedź z Cytatem