Temat: [Mondeo 2007-2014] montaż lamp xenonowych
View Single Post
Stary 16-12-2019, 11:08   #566
focus-morag
ford::average

Imię: Piotrek
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci 179 ps
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: montaż lamp xenonowych

Cytat:
Napisał pgrob Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najpierw należy sprawdzić ile przewodów dochodzi do tylnej lewej wiązki, do której wpinany jest przewód od ABS. Jeśli to 5 przewodów to wystarczy zmienić wiązkę ABS na taką z poziomowaniem, a jeśli to 2 przewody tzn. że wiązka kabinowa jest "uboga" i trzeba dołożyć 3 przewody od czujnika poziomowania.

U mnie wiązka kabinowa była "bogata" i miała przewody od czujników poziomowania, ale za to wiązka komory silnika była "uboga" i trzeba było dokładać przewody do przedniego czujnika poziomowania.
To u mnie jest chyba odwrotnie bo mam kompletna wiązke komory silnika razem z bezpiecznikami F43,F39 i F33 i wiązke do spryskiwaczy i wiązke przednich poziomowan Ale za to w środku nie mam wtyczki do modułu.Ale nie poddaje się. Kupiłem wiązke kokpitu pod xenon i z tego co widzę to 8 kabli od modułu idzie do wtyczki C21-AB, potem w sumie 5 przewodów idzie do 2 wtyczek gdzieś tu przy biegach i teraz 1 idzie do wlacznika tylko Rosjanie opisali że ten kabelek z wtyczki modulu od pinu 19 można połączyć z kabelkiem z pinu 22 ,który idzie do pinu nr 7 we wtyczce C21-AB nie wiem ile w tym prawdy Ale nie trzeba by było pruc z kablem przez całą deskę. Dziwnie ford to rozwiązał,że na wtyczkach nie ma oznaczeń jak w opisie łatwiej by było je znaleźć a tak słabo.Chyba,że ktoś ma taki opis z oznaczeniem na wtyczkach albo zdjęcia tych wtyczek to poprosilbym o zamieszczenie
focus-morag jest offline   Odpowiedź z Cytatem