View Single Post
Stary 17-12-2019, 17:03   #296
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Korzystanie z funkcji serwisowych Forscan

Cytat:
Napisał Santiago92 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czy nie można napisać na forum FAQ programu Forscan ?
można. nikt nikomu nie zabrania.
tylko że zapominasz o tym, że nie jesteś na jakieś płatnym forum gdzie płacisz ludziom za produkt który kupiłeś. więc co innego spytać czy takie istnienie a co innego mieć jakieś wymagania żeby ktoś to napisał, tym bardziej że źródeł wiedzy jest od groma.
gdybyś dużo poczytal i faktycznie obejrzał filmiki to nie zadawałbys takich pytań jakie zadawales.
I proszę nie pisz do mnie na priwa.

p.s. nawet chyba na forum Forscana jest bardzo dużo informacji. na rosyjskich stronach wręcz przelewa się od informacji do czytania mimo że nie znam rosyjskiego.

po prostu nie uwal auta. bo jak wspomniałem. byłeś tak podekscytowany że masz kabel i program że bez żadnego przygotowania zacząłeś zmieniać rzeczy w aucie. auto zapaliło lampki, wywaliło błędów i już panika i już na forum z pytaniem "co robić, czy mogę jeździć, czy jest bezpiecznie".
nie sądzisz że to trochę za późno aby oto pytać?
najpierw zmieniasz konfigurację a potem pytasz czy możesz jeździć nie wiedząc w ogóle co się działo?
I na koniec dodam, to nie jest żaden atak na Ciebie tylko proba zwrócenia Ci uwagi żebyś po prostu trochę ochlonal i przygotowal się do tego co robisz.
Zrób kopie, sprawdź czy masz kopie AS (czysta, do Twojego VIN). poczytaj, poogladaj na YT sporo rzeczy, dopiero potem, uzbrojony w wiedzę teoretyczna zabieraj się za praktykę.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem