Temat: [Fiesta 2017- ] Nowa fiesta, jaka jest?
View Single Post
Stary 18-12-2019, 08:01   #642
rydzadam
ford::average

Imię: Adam
Model: Fiesta Active
Silnik: 1,0 Ecoboost 140 KM
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Nowa fiesta, jaka jest?

Co do dziwnych dźwięków to fakt, trzeszczy nieco "tablet" lub jego okolice. Ja na szczęście zawsze słucham muzyki podczas jazdy, więc mi to nie przeszkadza. Już przy głośności 3-4 trzeszczenie niesłyszalne, więc dla mnie OK. Inny dziwoląg to dość głośne łupnięcie w prawym przednim kole przy każdym zjechaniu z nierówności, np. niskiego krawężnika, progu zwalniającego, itp. Efekt, jakby sprężyna była pęknięta albo silentblock wahacza składał się z samego metalu, bez gumy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Zgłoszę to na przeglądzie. Trzeci irytujący dźwięk to nieco trzeszczące basy jednego z głośników przy głośniej odtwarzanej muzyce. Też da się z tym żyć, ale może to zgłoszę w ASO. Poza tym auto mega fajne. Jestem pod wrażeniem. Zrobiłem już 23 tkm i nie zamieniłbym go na żadne inne w tej lub podobnej cenie. Trzeba sobie zdawać sprawę z dwóch rzeczy: Fiesta Active kosztuje około 70-80 tzł, w zależności od wersji, a nie np. 100-150 jak pierwsze leprze Audi czy BMW. Do tego we wspomnianych markach też się różne cuda dzieją i to wcale nie rzadko. Ja za sukces uważam przejechane 23 tkm bez najmniejszej usterki. Auto zachowuje się i wygląda nadal jak prosto z fabryki. Co do mocy, to w wersji "140" jest bardziej jak wystarczająca. Jak ktoś ma wersję 100-konną i mu za mało, to za 1500-2000 zł może ją podnieść do 145-150 KM Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
rydzadam jest offline   Odpowiedź z Cytatem