Odp: Webasto dogrzewacz. Przeróbka.
Powstała tutaj jakaś dziwna sytuacja...
Prowadzę działalność gospodarczą, mam warsztat i jestem uczciwym człowiekiem. Staram się nim być!!! Staram się pomagać innym...niestety nie mogę wszystiego robić gratis.
Teraz się muszę wytłumaczyć.
Robię to to ze swoim pracownikiem od wielu lat i robimy to profesjonalnie, czas pracy z przerobieniem auta na ogrzewanie postojowe, to tak od godz 9-tej, do przynajmniej 16-17stej. Czyli robi to dwie osoby, przez wiele godzin, właściwie schodzi z tym cały dzień, a kto u nas był, to może to potwierdzić. Trzeba rozmontować cały przód auta, deskę i jeden bok. Części do pełnej postojówki nie kupię za 70-100 zł, to bzdura. Sam sterownik Eberspachera do ogrzewania postojowego kosztuje około 1100 -1450 zl. My montujemy swój wynalazek naszego pomysłu za wielokroć mniejsza kwotę, ale jest bardziej rozbudowany i ma więcej funkcji, np. zalączanie ogrzewania na sam silnik, lub kabinę, monitorowanie pracy pieca, załączanie kierunkowskazów przy właczazniu lub wyłaczaniu czasowym ogrzewania. Kabli około 20 metrów, cienkie i bardzo grube do dmuchawy, przekaźniki bezpieczniki, piny, izolacje, koszulki, peszel, izolacja szmaciana, złącza, wtyczki, separator kierunkowskazów, opóźnienie wyłączenia pompki płynu, sterowanie klapami nawiewu itd, zwolnienie dmuchawy ...połączenia, wpięcie się z separacją w wersji na dogrzewacz i ogrzewanie postojowe, tak aby po włączeniu zapłonu auto przechodziło do stanu fabrycznej instalacji elektrycznej,.... profesjonalna wiedza, gwarancja.
To co napisał nieprzyjazny kolega wyżej, to jakieś druciarstwo.....rzeczywiście, być może za parę złotych.
Kolego DDiablo, zrobiłeś mi tutaj dość 'fajną' przysługę.....
Ostatnio edytowane przez Stefano ; 18-12-2019 o 17:12
|