@
hayder69
@
Escap
- napisałem: konstruktorem i producentem tej wersji modułu jest Sławek
@
orion512
. Z tą wersją jest ten kłopot, że płytka była projektowana przez Sławka do innych zastosowań - miała być "donglem" na potrzeby zmodyfikowanego przez Sławka oprogramowania do licznika convers+ w Mondeo MK4. W związku z tym Sławek zamówił stosunkowo niewielką liczbę płytek (laminatów). Ponieważ projekt pierwotny nie posuwa się do przodu (brak czasu u Sławka...), to płytki zrobione do "czego innego" zostały wedle mojego pomysłu i przy mojej współpracy wykorzystane do zrobienia modułów tylnych świateł przeciwmgielnych dla aut, które ja sprowadzam z USA.
Egzemplarz na fotce powyżej jest już 4 sztuką przeze mnie użytą...
Obecnie Sławek pracuje - zgodnie z moim pomysłem - nad oprogramowaniem standardowo dostępnego na aliexpress modułu "arduinowego" w celu umożliwienia wytwarzania "małoseryjnego" (ale bez limitu liczby laminatów) takich modułów w oparciu o "chińszczyznę".
I Sławek i ja mamy nadzieję, że prototyp takiego "standardowego" modułu tylnych lamp przeciwmgielnych (tym razem z dodatkowymi funkcjami - np. obsługą sterowania grzaną przednią szybą) będzie gotowy "na dniach" (no powiedzmy w ciągu miesiąca)...
Jeśli wszystko się powiedzie i prototyp będzie działał, to oczywiście damy znać "co kiedy i po ile".
BTW - moduł na "chińszczyźnie" może nie będzie tak zgrabny i kompaktowy jak ten powyżej, ale nie powinno być tragedii z rozmiarem a podłączenie będzie analogiczne (z wykorzystaniem MS-CAN jedynie).