Cytat:
|
Niekoniecznie. W maju 98 była zmiana.
Dziwne, 20 minut po zaślepieniu dobrze a później źle? Byłeś przy tym? Chyba że założyli cieniutką blaszkę, którą gazy spalinowe przebiły.Nie trzeba zmieniać przepływomierza, wystarczy odłączyć wtyczkę. Miałem kiedyś to samo.
|
w pierwszej odpowiedzi w tym temacie napisałem o tym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. znając mechaników była to jakaś blaszka aluminiowa.
To musi być gruba porządna blacha bo jak puchnie ci kat i rośnie ciśnienie to przepali ją po przejechaniu 5 kilometrów. (Powiem ci ciekawostkę kat z tego auta wart jest na skupie 600zł tyle ja dostałem) więc jak potrzebujesz grosza na święta to chrępaj go szlifierką
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tą pokrywą właśnie tak było że pod czarnymi są zawory w których trzeba wymieniać blaszki i samemu regulować luzy. Przez to właśnie m.innymi może falować obrotami
w aluminiowych pokrywach ( taką miałem ) są hydrauliczne popychacze i same regulują luzy + to takie że spokój i nie trzeba tego pilnować - to że lubią klekotać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
w 98 musi być z czarną pokrywą
|
nie musi, ja miałem 98r a pokrywę miałem aluminiową tyle że dopisek w dowodzie mr"97