Witam. Ja przerabiałem podobny problem z skrzynią FUX w Sharanie z 2005 roku. Bardzo podobne objawy z tym że u mnie na początku był problem z wrzuceniem piątego biegu, a jak już wszedł to na piątce skrzynia wyła. Z czasem zaczęły się trudności z wrzucaniem innych biegów aż pewnego dnia piątki już nie dało się włączyć, a za jakiś czas również szóstki. Przyczyną tego było wyrobione gniazdo pod łożyskiem wałka sprzęgłowego. Poniżej link do filmiku jak ten luz wyglądał w mojej skrzyni, z tym że oprócz luzu wzdłużnego robi się jeszcze owal pod łożyskiem, dlatego dołożenie podkładek nie zawsze jest skuteczne, u mnie nie pomogło choć początkowo była poprawa.
https://www.youtube.com/watch?v=qVptJC9i6vQ
VW jak każdy producent szuka oszczędności. Skoro auto ma koło dwumasowe które niweluje drgania przenoszone z wału korbowego to można zastosować obudowę z tańszego materiału (gorszego). Dlatego jazda z uszkodzoną dwumasą lub gdy ktoś zamieni ją na sztywne koło powoduje taki stan rzeczy, dotyczy to również innych skrzyń z grupy vag.
Od jak dawna występuje u Ciebie ten problem? Czy piątka ci wyje? Jak duzy masz luz na łożysku wałka, czy łożysko obraca się w gnieździe?
Wybierak o którym piszesz możesz wyjąć i jeżeli ma korozję to papierkiem go wyczyścić, jeżeli auto długo stało to wybierak na ośce może pokryć korozja przez co też będą trudności w wrzucaniu biegów.
Z wymiana oleju się wstrzymaj, raczej będzie potrzebny remont skrzyni lub wymiana na inną.