View Single Post
Stary 21-12-2019, 11:44   #20
Marek
ford::expert

Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
Domyślnie Odp: Mając 100 tys zł kupiłbym...

Ja mam inne doświadczenia związane z kupowaniem używanych samochodów.
Ostatnie trzy auta kupowaliśmy od funduszu leasingowego jako poflotowki i jest z nimi wszystko okej.
Focus MK3 miał 70 tysięcy przebiegu(obecnie 125.000) moja I30 miała 82000 przebiegu (110.000) a focus mk3 fl dla żony 211.000. Za każdym razem wiedziałem co kupuję i Jakie są związane z tym ryzyka. Przed kupnem na aukcji możesz przeczytać raport w którym są wyszczególnione usterki, grubość lakieru itp. Dodatkowo możesz poprosić o skany książki serwisowej i wszystkich napraw.
Nikt nie robił z tym najmniejszego problemu. Możesz również podjechać sprawdzić i odbyć jazdę próbną.
Oczywiście są auta bezwypadkowe oraz takie z historią Wszystko zależy od ceny.
Twoje wpisy o tym jak używa się służbowe auto mogę między bajki wsadzić ponieważ sam na co dzień użytkuje takie auto i dbam jak o swoje. Raz że służy mi do pracy a dwa że ma codziennie wrócić z trasy żebym odebrał po 16:00 dziecko ze żłobka.
Inni moi znajomi którzy mają auta służbowe w różnych firmach również nie praktykują pałowanie tego ile się da.
Nie twierdzę, że nie ma takiej sytuacji ponieważ Kiedyś widziałem jak pod magazynami CCC i40 upalali ile się da po 200 m do drugiego magazynu.
Równie dobrze możesz kupić cudowne auto od prywatnej właścicielki, która na trójce obwodnicą Wrocławia 80 na godzinę Piłuje przez 15 km i pali sprzęgło co skrzyżowanie.
Ostatnio pod Wrocławiem widziałem jak kobieta gorącą wodą lała z gara po szybie żeby nie skrobać.