Cytat:
|
Rozbierałeś do "gołego" skrzynię? Nie próbowałeś np. czegoś takiego żeby w obudowie wstawić tulejkę i łożysko w niej wtedy? bo to jest zwykłe kulkowe
|
Dobrze myślisz, skrzynię trzeba zdemontować, rozebrać, stare gniazdo roztoczyć i w to miejsce wprasować tuleję.
Miałem tak zrobić i od razu remont mojej skrzyni ale znajomy u którego zaopatruje się w części do tych aut akurat kupił lekko rozbitego Galaxy z 2001 lub 02 roku z przeznaczeniem na części i ja od niego kupiłem skrzynię , zanim ją zdemontował odbyłem jazdę próbną i choć auto miało spory przebieg to skrzynia była sprawna i działa do dziś. Skrzynia EHH ma inne mocowania linek któretrzeba przełożyć z FUX i w EHH jest czujnik prędkości w skrzyni, którego nie ma w FUX.
W kliku warsztatach w Gdańsku do których dzwoniłem za samo wprasowanie tulei chcieli około 500 - 600zł, w Grudziądzu znalazłem warsztat który znał temat i za wstawienie tulei chciał 150 zł. Ceny z przed 4 lat, jeżeli zdecydujesz się na remont to dojdzie jeszcze montaż/demontaż skrzyni + nowe łożyska , zapewne jakieś synchronizatory, olej i pewnie jeszcze coś się znajdzie. Na nowych częściach lekko przekroczysz 2000 zł, a wszystko zależy co będzie do wymiany, spotkałem się z tym że warsztaty wkładają przy remoncie używane synchronizatory.
Tej skrzyni nie robiłem , robiłem kiedyś skrzynie w poprzednim Galaxy raz w warsztacie , a raz samemu z kuzynem ,ale niestety zdjęć już chyba nie mam.
Jeśli miał bym coś doradzić to musisz przemyśleć jak długo chcesz tym autem jeździć, czy warto robić remont i rozejrzyj się po twojej okolicy czy ktoś kto handluje częściami może da ci znać zanim rozbierze auto aby odbyć jazdę próbną. Używana skrzynia wyjdzie taniej niż remont.
Sugeruję również założyć koło dwumasowe, po coś producent je tam wstawił. Ja też popełniłem ten błąd i założyłem sztywne co tylko dobiło moją skrzynię, przy wymianie skrzyni wróciłem do dwumasy.