Temat: [Galaxy 2000-2006] Skrzynia biegów brak 5 i 6.
View Single Post
Stary 23-12-2019, 20:48   #7
pawlik835
ford::beginner

Model: Galaxy
Silnik: 1.9 150 KM
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Skrzynia biegów brak 5 i 6.

Czy tylko skrzynia EHH wchodzi w grę czy może być jakiś inny model? Gdzieś obiło mi się o oczy że może być również FUX FUY FVA FVB FUZ - tylko nie wiem czy skrzynie zaczynające się od F będą dobre i nie będą miały tej dziwnej przypadłości?
Skrzynia EHH inne mocowanie linek - czyli trzeba tylko przełożyć ten cały mechanizm i przeciwwagi wszystko co na wieloklinie jest i następnie wyregulować linki? Miejsce czujnika zaślepić w skrzyni?
Montaż i demontaż myślę że we własnym zakresie zrobię raczej nic trudnego tylko sporo odkręcania wszystkiego (podstawa akumulatora itd., filtr powietrza, poduszki, podwieszenie silnika, itd. itp.) myślałem żeby w razie czegoś nie tulejować tego tylko są takie blaszki różnej grubości i je zastosować aczkolwiek nie wiem czy zdało by to egzamin pewnie za cienkie by były.
U mnie wiesz ogólnie tylko te nieszczęsne 5-6 reszta wchodzi dobrze więc coś na wałku 5-6, widelec lub synchronizatory poszły a może koła. Ogólnie plan mam taki że wyjąć skrzynię FUX zobaczyć co tam gra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., i być zabezpieczonym w razie czegoś mieć w zapasie inną skrzynię i w razie nie do uratowania FUX wkładam tą drugą jeżeli się uda uratować oddaję tą inną. Kurcze drugie sprzęgło to + 1200 zł pewnie.
Chcę jeszcze pojeździć dzieci małe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. samochód duży Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez pawlik835 ; 24-12-2019 o 11:33
pawlik835 jest offline   Odpowiedź z Cytatem