Chciałbym opisać w całości swoją walkę z tym błędem post będzie długi ale uważam, że jest to ważne aby dopasować wszystkie aspekty objawów u siebie - w moim przypadku było to P0219, czasami w tandemie z P02FA oraz tylko raz (co okazało się chyba ważne) wyskoczył również błąd sondy lambda, niestety, nie pamiętam dokładnego oznaczenia tego błędu. Tutaj wykaz błędów z programu Delphi
https://mega.nz/#!i5pFzapT!VHvGa_M60...-tuTTQG671OeTU Mam automat (PS) i objawy były tego typu, że - czy to na silniku zimnym, czy ciepłym podczas pełnego odpuszczenia gazu (ekonomizer 0.0 l) istniało ryzyko, że pojawiał się na liczniku monit "usterka silnika" co skutkowało brakiem reakcji na położenie potencjometru gazu i gdzieś przy prędkości około 20 km/h odłączało wspomaganie kierownicy i hamowania. Musiałem się zatrzymać dać bieg w położenie "P" i bez żadnego problemu ponownie odpalić silnik, po czym jechać dalej do kolejnej sytuacji jak powyżej. Nie zaobserwowałem żadnych innych objawów pod kątem przyspieszenia auta czy innych związanych z dolegliwościami w trakcie jazdy. Dało się z tym poradzić w pewien sposób - przed zdjęciem nogi z gazu należało przerzucić bieg w położenie "N", następnie kontynuować jazdę przerzucając na "D" - tak sobie radziłem w dłuższej trasie i auto nie zgasło przez ponad 500 km.
Teraz co zostało zrobione (wypiszę wszystko, ponieważ żadna z tych czynności nie przyniosła efektu, a nie ma sensu, aby ktoś niepotrzebnie kosztował się szukając przyczyny):
- wymieniony czujnik położenia wałka rozrządu [nowy, FEB31240],
- wymieniony czujnik położenia wału korbowego [nowy, FEB31200],
- wtyk PCM przeczyszczony i zabezpieczony,
- wtyk TCM przeczyszczony i zabezpieczony,
- wyczyszczony przepływomierz,
- wyczyszczony czujnik powietrza dolotowego,
- wyczyszczony i zabezpieczony punkt masy w komorze silnika,
- wymienione wszystkie filtry (oprócz filtra paliwa) i olej,
- wymieniony kompletny rozrząd [nowy, 530055831],
- każda wtyczka dostępna od góry wyczyszczona kontakt sprayem i zabezpieczona wazeliną techniczną,
- sprawdzona przepustnica,
- sprawdzony EGR i przeczyszczony - tutaj uwaga rura łącząca EGR z wydechem była już "zabita" na połowę jarzma sadzą - została wyczyszczona,
- wymieniony potencjometr pedału gazu - tutaj uwaga nr 1 można wymienić sam potencjometr należy zdjąć górną część pedału
https://mega.nz/#!L85D2YaI!j2qDYsG3i...zHvQDnAgcw-dMI oraz uwaga nr 2 kupiłem pedał od "anglika" oraz dodatkowo od wersji benzynowej, kształt nie pasował, ale przełożyłem wskazaną elektronikę mimo różnic w wyglądzie płytki (kolor i układ elementów elektronicznych) wszystko działa tak samo, więc i tutaj można spróbować obniżyć koszty szukania usterki tym sposobem,
Teraz ostateczne rozwiązanie - sonda lambda:
- przy ostatnim podejściu Mechanika został wymieniony filtr paliwa (był praktycznie nowy),
- jeszcze raz "psiknięta" sprayem wtyka czujnika położenia wału korbowego,
- wymieniona sonda lambda
https://mega.nz/#!Kx5nHAZZ!-gfh90qOp...7RqifCQgZjQ4X0 uwaga nr 1 wymieniłem sondę na używaną za 40 zł, jedynie wymoczyłem w zmywaczu EGR i wyczyściłem szczoteczką ile się dało z nagaru, uwaga nr 2 okazało się, że kupiłem wersję z krótszym przewodem, ale dało się na tyle ułożyć przewody, że zamontowano tą "nową",
Jeżdżę w obecnym momencie już drugi tydzień przez parę set kilometrów w warunkach, w których usterka powinna się powtórzyć i ani razu się nie powtórzyła, więc utwierdzam się w fakcie, że w moim aucie udało mi się zażegnać problem. Mam nadzieję, że ta analiza pomoże i w przypadku Waszych aut. Dużo na temat tego błędu czytałem i analizowałem problemy na forach polskich i zagranicznych i sama sonda pojawiała się w rozwiązaniach, aczkolwiek ustaliłem ją sobie na samym końcu poszukiwań ze względu na brak logicznego powiązania, jak widać parę set złoty później okazało się to trafioną przyczyną
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli coś miałoby się zmienić, to dam znać edytując post (mam nadzieję, że nie będę musiał)