Myślę że skrzynie możesz włożyć taką jaką dostaniesz. Znajomy miał sharana z FUX zrobił na niej ponad 600 kkm i nie miał tej przypadłości, ale dwa razy dwumas wymieniał, nie jeździł na zużytym, ani nie kombinował z sztywnym kołem.
Cytat:
|
Skrzynia EHH inne mocowanie linek - czyli trzeba tylko przełożyć ten cały mechanizm i przeciwwagi wszystko co na wieloklinie jest i następnie wyregulować linki?
|
Jest inne mocowanie linek, nie pamiętam już czy przekładałem cały wybierak, czy samo mocowanie. poradzisz sobie, nie jest to nic skomplikowanego. Regulacja linek też jest prosta, robisz ją przy lewarku zmiany biegów.
Cytat:
|
Miejsce czujnika zaślepić w skrzyni?
|
Najlepiej jak byś skrzynię kupił z czujnikiem i poprostu go zostawiasz nie podłączonego.
Cytat:
|
myślałem żeby w razie czegoś nie tulejować tego tylko są takie blaszki różnej grubości i je zastosować aczkolwiek nie wiem czy zdało by to egzamin pewnie za cienkie by były.
|
Jeżeli masz tylko luz wzdłużny to możesz dotoczyć podkładki różnej grubości. Do tego skrzyni nie musisz zrzucać bo jest w obudowie zaślepka, wydłubujesz ją, ściągasz pierścień segera i można te podkładki podłożyć żeby luz zlikwidować. Jeżeli obudowa łożyska obraca się w gnieździe to zrobił się owal pod łożyskiem, tu już nic nie podłożysz, jedynie tulejowanie.
Cytat:
Kurcze drugie sprzęgło to + 1200 zł pewnie.
Chcę jeszcze pojeździć dzieci małe samochód duży
|
No to jak chcesz pojeździć to warto by założyć dwumas, przy prawidłowej eksploatacjni 200-250 kkm wytrzyma, cena niestety za kpl. będzie wyższa niż 1200zł, ja mam 130KM i do mojego LUK kosztuje 1600zł.