View Single Post
Stary 27-12-2019, 21:01   #247
miroos
ford::average

Imię: Mirek
Model: Mondeo mk5 fl Vignale
Silnik: 2.0 ecoblue 190KM AWD
Rocznik: 2020
Domyślnie Odp: wszystko o skrzyni automatycznej 6F Mid-Range

Trzeba skrzynię sprawdzić ale w dobrym warsztacie.
Z własnego doświadczenia (znów o wspominanej Astrze-G z automatem) - kiedyś miałem z nią taką historię (już po tym uszczelniaczu półosi) - nagle zniknęło "pełzanie" - po prostu po puszczeniu hamulca auto nie zaczynało się toczyć tylko wymagało mocnego dodania gazu żeby ruszyć (odbywało się to z szarpnięciem).
Więc ruszyłem na wyprawę do 3 albo 4 warsztatów specjalizujących się w automatach w Krk - oczywiście w każdym słyszałem co innego - w ostatnim gość stwierdził że to walnięty konwerter jest ale naprawa będzie wynosiła o ile dobrze pamiętam coś około 2k PLN więc lepiej może za używaną skrzynią się rozglądać (używki chodziły wtedy po 400-500 zł).
Zacząłem więc powoli szukać skrzyni a w międzyczasie wybrałem się na coroczny przegląd rejestracyjny gdzie diagnosta stwierdził że mam przepalone obydwie żarówki stopu - od razu je wymienił i co więcej? naprawił skrzynię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. w całej swej genialności konstrukcyjnej inżynierowie opla brali w tym aucie sygnał stopu po obwodzie żarówek stopu! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. gdy przepaliły się obie sygnału nie było i sterowanie skrzyni świrowało.
Nikt nie wpadł na taki pomysł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Życzę powodzenia w poszukiwaniu usterki.
miroos jest offline   Odpowiedź z Cytatem