Temat: [Fiesta 2008-2012] Voice Control - aktualizacja bez usb
View Single Post
Stary 28-12-2019, 09:23   #2
pankrakus
ford::professional

Model: Focus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
Domyślnie Odp: Voice Control - aktualizacja bez usb

Cytat:
Napisał namase Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]

Chciałbym trochę poprawić jej funkcjonalność bluetooth, [...]
System Voice Control był stosowany do 2012 roku i z tego roku pochodzi ostatnia aktualizacja => jeśli oczekujesz poprawy obsługi nowego telefonu z nowym androidem, to cudów bym nie oczekiwał

Cytat:
Napisał namase Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
[...]

Sama instalacja usb wydaje sie skomplikowana, a może da się*to zrobić np podpinając kompa?

[...]
chyba do takiej aktualizacji jest potrzebny IDS lub UCDS

Cytat:
[...]

Czytałem, że forumowicze wymieniają w tym celu moduł bluetooth, ale konieczna jest też jego aktualizacja z pendrive'a.
Tymczasem moja fiesta nie ma wejścia usb i nie znalazłem informacji jak miałbym ją zaktualizować.
[...]
to najpierw wymień moduł, a potem go zaktualizuj (ten nowszy moduł)

Cytat:
[...]

Znalazłem też info, że mógłbym wstawić moduł z mondeo i mógłbym uruchomić polskie komendy głosowe. Wiem, że temat był wałkowany, ale dopytam przy okazji, czy ktoś z Was robił coś takiego? Jeśli tak, to czy wszystko działa poprawnie?
Poczytaj wątek dotyczący Mondeo mk4 => koledzy wymieniali moduły => ew. konieczna modyfikacja złącza, tzw. "pajączka"

tu jest moduł do kupienia
https://forum.fordclubpolska.org/sho...d.php?t=304266

a tak to działa
https://www.youtube.com/watch?v=qtL50hB5A4Q

pozdrawiam
pankrakus

Ostatnio edytowane przez pankrakus ; 28-12-2019 o 09:31
pankrakus jest offline   Odpowiedź z Cytatem