Odp: Wrażenia z jazdy nowym modelem
Witam
Od paru tygodni posiadam ST Line 1.5 182 KM kombi. Wczeniej przez pare lat uzytkowalem MK3FL 1.0 125 KM.
Moge powiedziec co mnie zaskoczylo w porownaniu z poprzednim modelem w wersji Titanium.
Na pewno nowy Focus ma wiecej miejsca, jest przestronny, lepiej wybiera nierownosci nawet jak na wersje ST Line. NIe podobal mi sie tablet doklejany, ale teraz dostrzegam zalety takiego usadowienia ekranu. Sync 3 dziala plynnie i intuicyjnie, nawigacja z live traffic tez daje rade, wiec nie korzystam z google maps poki co chociaz andoid auto testowalem.
Fotel kierowcy jakis twardy i nie moglem znalezc sobie pozycji bo czulem jakby jakas blacha pod materialem wbijala mi sie w tylek, ale z czasem wyczulem, ze trzeba usadowic sie gleboko, zeby cialo idelanie przylegalo do oparcia i wtedy tego uczucia nie ma
Glosnosc w srodku wieksza niz w poprzednim, a to zasluga glownie ukladu wydechowego. Wiele osob narzeka, ze to jakas wada, a ja mysle ze ST Line taki pomruk sportowy to celowe dzialanie. Na zewnatrz na luzie tez lekko tlumik mruczy tak a'la sportowo. Moze to wada, a moze tak ma byc. Na razie ciesze sie tym dzwiekiem.
Spasowanie w srodku poki co dobre. Prowadzenie tak samo rewelacyjne jak poprzednio, oczywiscie z plusem duzym wersji obecnej na szerszych kolach i nizszym zawieszeniu. Balem sie 18 calowych kul, ale swietnie sobie radzi zawieszenie nawet w dziurawym Wroclawiu.
Door protector od pocxatku nie dochodzi w drzwiach kierowcy, kiedys przy okazji to zglosze, bo spiny z tym nie mam. To na razie tyle. Problem z czujnikami po zmianie kol w innym watku napisalem
|