Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 30-12-2019, 09:52   #1231
potraff
ford::advanced

Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

@Misieksmig widzisz, dla mnie te auta się bardzo różnią. Ja przez chwilę brałem pod uwagę mk3 w wersji sedan, bo w większości takie auta były jeszcze po salonach, ale brakowało mi kilku rzeczy w wyposażeniu (przeważnie to były prawie, że golasy), ot brak grzanej przedniej szyby (jak miałem kupić forda, to musiał to mieć), brak klimy auto no i z silnikiem 1,6 wolnossący. Generalnie jednak mnie w mk3 bardzo środek nie pasował, jest ciaśniejszy niż w mk4, kokpit mi nie siedział (ja z mondeo mk4 się przesiadłem).
Co do problemów, to jest kilka aut totalnych niedoróbek i chłopakom trzeba współczuć, ale zaraz jak by zrobić listę i porównać ilość niezadowolonych do ogółu kupionych...zawsze, co zrozumiałe więcej osób się wypowiada na tematy złe, niż dobre. Ja należę do tych zadowolonych, jak się zastanawiam, czy dziś bym kupił jeszcze raz focusa mk4, to na dzień zakupu, dziś bym się zastanawiał mocno nad C-maxem, a na dzień dzisiejszy pojawiło się kilka innych modeli i nie odpowiem, ale focus mk4 dalej byłby na ścisłej czołówce w wyborze.
C-max z racji jeszcze większego bagażnika, większego auta, tu nawet kokpit mi aż tak nie przeszkadzał, bo siedzi się wyżej i auto większe, więc nie sprawia wrażenia, że na mnie wchodzi, a bardziej otula jak w mondeo mk4.

Ostatnio edytowane przez potraff ; 30-12-2019 o 09:55
potraff jest offline   Odpowiedź z Cytatem