Odp: 1.8 Duratec (125KM) - bierze olej
Kolego wilk . Robiłem płukanke u siebie a nawet zalewałem cylindry naftą . niestety nic to nie pomogło. zrobiłem remont i jest ok. Być moze płukanka pomoże w początkowej fazie zapieczenia pierscieni. Ale pomyśl , jak pierscień olejowy sie zapiecze to zapiecze sie w jakiejś pozycji, tak.? W miejscu gdzie bardziej wystaje z rowka na tłoku zaczyna się po prostu wycierać, Na szczęscie tuleja cylindrowa jest zrobiona z twardszego materiału niź pierscień. I taki pierscień jak sie wytrze to wtedy przepuszcza olej , że hej. Piszesz , ze efekt jest zadowalajacy tzn co? ile ci brał przed płukanka a ile bierze teraz? Zrób co najmniej z 5 tys km , aby mówić o jakichś wymiernych efektach.Przejedź się po autostradzie ...
Natomiast jesli chodzi o 101 napraw Grześka Dudy, to sam chętnie ogladam jego programy, choć w niektórych jego propozycjach bardzo upraszcza sprawę lub robi coś niezgodnego z przepisami jak chociazby przeróbke lamp amerykańskich gdzie wstawił do lampy jakiś badziewny pasel LED zakrawajacy na wieś tuning. , lub program o konserwacji elementów zawieszenia , gdzie pokrył wahacze i inne elementy srodkiem przeciw rdzy i pomalował po takim pokryciu powinien to pomalować przynajmniej podkładem epoksydowym i dopiero farbą koncową . Takie cos jak zrobił na pewno długo nie wytrzyma. Natomiast nie twierdze , ze jego reszta przedstawianych modyfikacji jest zła. wiele rzeczy to fajne pomysły i przydatne.
Ostatnio edytowane przez koszka ; 30-12-2019 o 17:35
|