View Single Post
Stary 30-12-2019, 18:52   #250
danwit2
ford::advanced

Imię: danwit2
Model: Escape / Edge
Silnik: 2.0 Ecoboost / 3.5 V6
Rocznik: 2017 / 2017
Domyślnie Odp: wszystko o skrzyni automatycznej 6F Mid-Range

Jeszcze nic nie zdecydowałem. Masz racje, że pojechać do kilku konkretnych tylko teraz kwestia lawety ok 400 zł w obie strony(bo 3,4 km jakoś dojade ale więcej to już niekoniecznie) + weryfikacja ok 300 zł (bo każdy będzie chciał zrobić swoją) i przy 2 warsztatach robi się kwota ok 1400 zł może trochę mniej a skrzynia nawet nie tkniętaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak czy inaczej trzeba będzie się gdzies jeszcze wybrać, popytać.

P.S. wiem, że wyjęcie skrzyni rozebranie i założenie to koszty 4-5 tys. Sęk w tym aby dobrze zdiagnozować usterkę. Oczywiście nie mam powodów nie wierzyć gościowi ale też mnie zastanawia jedna rzecz. W trakcie jazdy powrotnej od niego samochód zachowywał się podobnie. Ruszanie tragiczne, powyżej 40 km/h wszystko ładnie już chodzi. Pod domem gdy stanąłem i puściłem hamulec nagle zaczął się toczyć i ładnie ruszać 1 potem 2 i ok było. Stanąłem i drugi raz powtórzyłem i znowu ładnie. Za trzecim razem już dup.... Zastanawia mnie też to czy brudny olej może mieć wpływ na tą usterkę i czy miana całego oleju może coś pomóc i czy ma sens teraz.

Ostatnio edytowane przez danwit2 ; 31-12-2019 o 18:09
danwit2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem