Witam. Mam mały problem. Przez dwa dni szukałem co mi zjada prąd z akumulatora. Po sprawdzeniu wszystkich bezpieczników zero efektów. Prawidłowe wskazanie na postoju to 0.02 ampera a u mnie 0.17. W końcu dopadłem się do radia. Nie wiem czy to awaria radia ale muszę sprawdzić kilka możliwości. Radio trzyma normalnie pamięć. Po odłączeniu resetuje się tylko godzina i data(stacje radiowe ok). Oczywiście trzeba wpisać kod. W czym tkwi problem? Otóż przeglądając schematy wiem że radio ma dwa zasilania pin 15 (+12V Bat) i pin 16 (+12"" ACC stacyjka). Radio działa na włączonej stacyjce oraz bezpośrednio z akumulatora (bez stacyjki) Podejrzewam, że radio ssie prąd bez stacyjki) Myślałem że jak odepnę pin 15, 12v BAt to sprawdzę czy moje podejrzenia są słuszne. Jednak po odpięciu pinu 15 radio nie reaguje nawet jak klucz w stacyjce przekręcony. Czy jest jakaś możliwość aby pozbyć się opcji stałego podłączenia radia bez stacyjki? Pozdrawiam i Szczęśliwego Nowego Roku 2020
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.