View Single Post
Stary 02-01-2020, 05:58   #935
vegeta777
ford::beginner

Imię: Roman
Model: Ford Modeo MK5
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wymiana zwykłych lamp na Dynamic Full Led

Cytat:
Napisał xkaderson Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, osobiscie skonczylem u siebie dokladac Full dynamic led. Kupilem lampy i przez tydzien jezdzilem na statycznych, do czasu az nie dorwalem schematow i troche wolnedo czasu. Z forumowiczem Danio’s-em przystapilismy do prac, wszystko zakonczylo sie sukcesem i nie jest to tak bardzo skomplikowane.
Czujniki poziomowania ida na dwa lewe wahacze przod/tyl - do kazdego czujnika po 3 przewody.
Wiazke przeciagamy z zewnatrz pod kanapa tylna do srodka auta i potem bokiem przy progu do kostki duzek pod schowkiem.
Kolejno stamtad lecimy w okolice bcm i tam montujemy modul hcm i tez tam kolo pompy abs ciagnie sie kabelki z przedniego czujnika poziomowania.
Jak juz to mamy to szukamy sygnalu z magistrali Can - chyba HS1
Kolejno dokladamy instalacje do wtyczek do lamp:
Masa na pin 12
Zasilanie silnikow poziomowania pin 4 do F20 w BJB
Sygnał LIN pin 13
Reszta 2 kabelki nie trzeba Jak ktos nie chce (Sygnalizowanie awarii kierunkowskazow oraz regulacja automatyczna pokretlem)
I to tyle, do ogarniecia czasowo 5-7 godzin
Potem konfiguracja bcm, ipma i ipc w ucds i cieszymy sie swiatlami adaptacyjnymi. Polecam zrobic to porzadnie bo efekt mega, nawet skretnosc swiatel.
Hej mam pytanie dotyczące dołożenia czujników poziomowania konkretnie chodzi mi o ilość tych czujników na aukcjach widzę że są lewe i prawe moje auto to Mondeo Mk5 zastanawiam się czy koniecznę są 4 czujniki czy tak jak kolega napisał tylko 2 lewe na przód i tył ??
vegeta777 jest offline   Odpowiedź z Cytatem