Odp: Szarpanie podczas przyspieszania
Witam wszystkich i życzę w nowym roku jak najmniej awarii.
Żeby nie zakładać nowego tematu to wypowiem się tutaj temat podobny, otóż mój max latem miał awarię rozpadł się egr dokładnie to urwał się zawór, z wielkim trudem dojechałem do domu. Drogę do mechanika max odbył na lawecie, Diagnoza tak jak pisałem egr i błąd przepływomierza, obie części wymienione na nowe. Pierwsza jazda po naprawie była ok ale potem zaczął ciężko odpalać a było ciepło (lipiec) powrót do mechanika ponownie wymieniony egr. Teraz jest tak, jak jest zimno na zewnątrz 0 i niżej silnik odpala nawet dobrze, czasami zdarzy się że ma problem i trzęsie przy rozruchu, jak odpali chodzi równo nie kopci ale jak robi się ciepło to ciężko odpala i ma drgawki podczas szybszej jazdy, przy normalne jeździe do 50 jest ok. Brak błędów związanych z objawami, jedyny błąd to zawór obejściowy układu chłodzenia. Jedyne co zauważyłem po podłączeniu skanera że temperatura powietrza zasysanego różni się dosyć sporo np. rano przed rozruchem silnika na zew. 15 odczyt podaje 35. Zanim pojadę znowu do mechanika może ktoś coś podpowie.
|