Odp: Modyfikacja fabrycznego audio
Na moje to Excursion jest co do zasady najlepszym brzmieniowo głośnikiem, ale akurat w przypadku Mondeo lepiej jest sięgnąć po coś bardziej skutecznego. Jedwabna kopułka z Excursion, choć gra najbardziej przyjemnie, to jednak tej góry nadal daje za mało. Hertz drze japę najgłośniej i to jest efekt, o który chodzi przy tej modyfikacji. Owszem, aluminium jak i polipropylen są ostrawe w brzmieniu, ale na szczęście z czasem (jakieś 30-50h grania) wszystko się w miarę uspokaja. Wspomnianego JBLa nie słuchałem, ale po doświadczeniach z innymi produktami tej marki, po prostu nie przepadam za tanim dźwiękiem od tego producenta. Ale to moje zdanie i dopuszczam, że kolega Leszcz może mieć rację.
Hertza wsadzisz 1:1. Uważaj przy montażu kabli aby nie pomylić polaryzacji. Głośnik trochę wystaje i przeszkadza w domknięciu maskownicy ale to można ogarnąć odpowiednio podginając (ręcznie) uszy od montażu tego głośnika. Żadna filozofia.
Ostatnio edytowane przez foni ; 03-01-2020 o 14:55
|