Temat: [Mondeo 2007-2014] Moduł komfortu (BCM) -wymiana
View Single Post
Stary 04-01-2020, 15:39   #294
smn
ford::average

Imię: Szymon
Model: mondeo mk5
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2016
Domyślnie Re: Moduł komfortu (BCM)

Cytat:
Napisał carmelo3000 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
witam, mam Forda Mondeo Ghia 2.0 TDCi z 2008r i mam problem ze swiatlami podczas jazdy swiatla dlugie pala sie non stop( przelacznik nie reaguje). Natomiast na postoju nawet gdy silnik jest wylaczony a samochod zamkniety swiatla do jazdy dziennej same sie wlaczaja na 2-3 minuty lub krocej co jakis czas.
Bylem na dwoch diagnostykach, jedna w serwisie forda a druga w innym serwisie i powiedziano mi ze jest problem z BCMii i trzeba wymienic ten modul.
Mam pytanie czy mozna w jakis sposob ten modul naprawic i czy mozna go wymienic? Znalazlem taki sam modul uzywany do kupienia z tymi samymi oznaczeniami 7G9T-14A073-DC, ale ciekawi mnie czy bede go musial przeprogramowac?
zauwazylem tez ze czasami nie dzialaja spryskiwacze i podtrzymanie obrotow przy ruszaniu.
nic nie musisz programowac , wymienialem modul komfortu (ten w bagazniku) objaw mialem taki ze nie reagowal na gaz tylko w trybie awaryjnym objaw podobny do uszkodzonej turbiny..po zakupie aa alledrogo uzywki i wymianie chula jak wsciekly...wazne tylko zebys kupil dokladnie ten sam modul tzn zeby zgadal sie numer..pozdrawiam
smn jest offline   Odpowiedź z Cytatem