Odp: Opony zimowe, a czujnik TPMS
Witam ponownie. Samochod od rana w serwisie Forda we Wro. Pierwsza diagnoza po paru godzinach, ze jeden czujnik nie daje sygnalu, stad problem. Koszt wymiany z diagnostyka 570 PLN. Mowie trudno moja strata, niech zrobia. Po godzinie telefon, ze mimo wymiany nadal pokazuje blad i zapewnie mam wszystkie czujniki podrabiane, bo niby czcionka nie ta, a niby cos tam nie halo itp. itd. Stwierdzili jednak, ze zanim podejma decyzje o wymianie wszystkich, przeloza kola z innego Focusa z salonu i przejada sie i sprawdza, zeby miec pewnosc czy to czujniki. No i kur... niespodzianka. Na Ford Pass dostaje komunikat o kolejnym bledzie czujnikow, wiec chyba zmiana kol nic nie dala. Na razie jeszcze nie dzwonili, wiec czekam na kolejna bajke. Jestem mega wkurzony. 100 km zrobili i nadal sa w czarnej dupie, a ja nie mam auta. Czy zmiana kol z 18 na 17 moze miec jakis wplyw na ten balagan? Najgorsze ze serwis sam nie wie co sie dzieje. Skoro okaze sie, ze to nie wina czujnikow, to raczej nie powinienem nic placic, bo auto na gwarancji. Ech...
Do jutra w serwisie bo nie wiedza co jest...
Ostatnio edytowane przez MariuszFF78 ; 09-01-2020 o 18:34
|