View Single Post
Stary 09-01-2020, 22:33   #26
tedi_k
FCP member

Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
Domyślnie Odp: Tylne światło przeciwmgielne jakie zamontować ?

Cytat:
Napisał dorianw89 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
z focusa jest z regulacją świateł na środku a ja mam udało mi się znaleźć z ford mondeo mk5. gdzie tego niema...
1) Przełączniki świateł z Mondeo MK5 (Edge, E-max MK2 itp) NIE NADAJĄ SIĘ do Escape. Przełączniki w rodzinie MK5 są "czysto elektryczne", tzn. każdy przycisk ma wyprowadzony odrębny przewód sterujący dla danej funkcji. Przełącznik do Escape (i wszystkich innych pojazdów na platformie Focusa MK3) są "komputerowe", tzn. mają wyprowadzoną jedynie magistralę LIN, po której jest posyłany komunikat jaka funkcja została "naciśnięta". NIE DA SIĘ ZAMIENNIE STOSOWAĆ TYCH DWÓCH RODZAJÓW PRZEŁĄCZNIKÓW!

2) Oczywiście do Focusa MK3 są dostępne przełączniki właściwego rodzaju (do reflektorów z automatycznym poziomowaniem). Na przykład aktualnie taki: https://allegro.pl/oferta/ford-focus...tel-8835285198
To, że większość aktualnie na Allegro jest pod "zwykłe lampy" do FF3 nie oznacza, że nie ma FF3 z xenonami...
tedi_k jest offline   Odpowiedź z Cytatem