Temat: [Focus 2018- ] Zalety, wady i usterki
View Single Post
Stary 11-01-2020, 12:45   #1335
vegeciak
ford::advanced

Model: a
Silnik: a
Rocznik: a
Domyślnie Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.

Cytat:
Napisał AdoKrycha007 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
no, i 7 msc czekałem na odbiór auta Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jaki kraj, takie Sherlock Holmesy na forum.
Sam wielokrotnie pisałeś, że na szybkim odbiorze auta Ci nie zależy, a dzięki temu miałeś pretekst by studzić nastroje innych, którym termin odbioru również wydłużał się/wydłuża w nieskończoność na zasadzie: "Patrzcie, ja muszę czekać prawie rok, więc nie gorączkujcie się z powodu Waszych skromnych 4-6 miesięcy zwłoki!".

Poza powyższym, wszystkie Twoje posty to:
a) zachwyty nad nowym nabytkiem i negowanie/bagatelizowanie jakichkolwiek usterek czy niedoróbek;
b) naganianie innych forumowiczów do korzystania wyłącznie z usług ASO przy nawet najprostszych czynnościach strasząc, że w przeciwnym razie stracą gwarancję.

Mnie samego przynajmniej kilka razy wyzwałeś od "oszołomów" twierdząc że bredzę, a tymczasem czas pokazał, że wszystkie moje zarzuty się potwierdziły:
- silnik wibruje (a Twój guru Pan Pertyński zdążył już sobie znaleźć inny obiekt westchnień, czyli trzycylindrowca od Peugeota - tymczasem jeszcze nie tak dawno rozpływał się nad "tworem-wynalazkiem" Forda określając go najlepszym 3-cylindrowcem w historii - aż dziw bierze że ktoś tego Pana-chorągiewkę i recenzenta-turystę traktuje w ogóle poważnie)
- multimedia/elektronika żyją własnym życiem (grzeją się, wieszają, zapominają ustawień, itp. itd.)
- wydech buczy gorzej niż w sportowym aucie (i póki co żadne próby jego wyciszenia nie przyniosły poprawy)
- wszechobecne, twarde plastiki (na które chyba najbardziej narzekałem) z czasem zaczynają się odzywać (słupek B, boczki drzwi, tunel środkowy, itd.) i coraz więcej osób zgłasza ten problem do ASO
- tak zachwalany przez Ciebie system ochrony drzwi to bubel wykonany z najtańszego plastiku, z którym więcej problemów niż pożytku (blokuje się, rysuje, rozkalibrowuje, itd.). Co ciekawe, to właśnie ten system powoływałeś jako ogromną przewagę Focusa względem innych aut konkurencji, a nie zapominajmy że chroni on głównie obce auta stojące po bokach, zamiast auta które jest w niego wyposażone.

Pewnie mógłbym tak wymieniać w nieskończoność...

Najlepsze w tym wszystkim są Twoje, tworzone z uporem maniaka, wyimaginowane i niepoparte żadnymi danymi teorie, dotyczące nowego Focusa. Wyprodukowałeś ich już tak niesamowitą ilość, że nawet Einstein by się pogubił, ale podsumujmy - wg. Ciebie nie należy kupować Focusa:
- z silnikiem benzynowym
- z zawieszeniem na belce
- ze skrzynią automatyczną
- z bogatym wyposażeniem
- z początku produkcji
bo wszystkie te konfiguracje są "problematyczne". Coś pominąłem? W sumie krócej byłoby napisać, jakiego Focusa wg. Ciebie warto kupić. Jakiego?
Diesla (bo nie wibruje/nie buczy i ma, jak na pełnoprawne auto przystało, przynajmniej 4 cylindry), w manualu (bo nie ma laga i nie szarpie), nadwoziu kombi (bo podobno lepiej wyciszone), biedawersji (bo człowiek się nie denerwuje, że w samochodzie za 100 tysięcy plastiki skrzypią jak w najtańszej Dacii) i dopiero w 2021 r. (żeby uniknąć chorób wieku dziecięcego). Mam rację? A przepraszam... Bredziłeś coś jeszcze o wyposażeniu ST-Line, ale po wpisach, że nawet w Vignale i Titanium wydech buczy nabrałeś wody w usta (jak to masz zresztą w zwyczaju gdy ktoś pociągnie Ciebie za język).

Kończę rozmowę. Wszedłem tu po długich miesiącach przerwy wyłącznie z ciekawości. Chciałem sprawdzić, czy od ostatniego czasu cokolwiek się zmieniło. Jak widać kompletnie nic... Dalej mnożą się narzekania na wady/usterki od nowych użytkowników Focusa, które są konsekwentnie negowane/bagatelizowane przez ciągle tą samą, wąską (i powoli wykruszającą się) grupę "Muszkieterów". Już nawet kolega od czerwonego Focusa 1.0 (zapomniałem nicku, pamiętam tylko avatar) przyznał, że czuje drgania silnika (których 4-cylindrowe, benzynowe silniki konkurencji są pozbawione). Jeszcze miesiąc-dwa i wśród "obrońców Focusa" zostanie sam Krycha - ostatnia ostoja prawdy.

Pozdrawiam i do zobaczenia pewnie za pół roku (jak mi się nie znudzi) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez vegeciak ; 11-01-2020 o 12:49
vegeciak jest offline   Odpowiedź z Cytatem