View Single Post
Stary 17-01-2020, 10:25   #189
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Odp: Aktywny tempomat - upgrade z normalnego

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Reasumując - póki co zbyt droga ta zabawka na eksperymenty. :-(
Należy sobie też zadać pytanie czy już po dołożeniu wszystkich gratów, wydania czapki pieniędzy będziesz z tego korzystał? Jeżeli to działa tak jak w nowej fieście, to ja bym na pewno z tego nie korzystał jeżdżąc po PL autostradach. No chyba że w korku (z automatem) to tak, ale na pewno nie na autostradzie. Ja się z tym tempomatem aktywnym ni jak nie potrafię dogadać w fieście, próbowałem kilkanaście razy i finał jest taki że go wyłączyłem całkowicie na rzecz tradycyjnego. Tyle że tam mam manual, więc w korku i tak nie pomaga.
Albo ja nie potrafię jeździć, albo na naszych autostradach inni nie potrafią, bo jeżeli ustawię tempomat aktywny na 140-150km/h to prawy pas jest zdecydowanie za wolny, a lewy zdecydowanie za szybki. Efekt tego jest taki że auto co chwilę hamuje lub przyspiesza zupełnie inaczej niż ja bym sobie tego życzył. Mimo ustawienia najkrótszej możliwej odległości trzeba naprawdę dużo wcześniej planować manewr wyprzedzania i koniec końców uwaga jaką poświęcam na jazdę z aktywnym tempomatem jest sporo większa niż na tradycyjnym. Ja bardzo dziękuję za taką "pomoc".
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem