Temat: [Mondeo 2000-2007] 2.0tdci 2006 odpala tylko na plaku
View Single Post
Stary 17-01-2020, 12:47   #9
maritomb72
ford::beginner

Imię: Mariusz
Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6tdci
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: 2.0tdci 2006 odpala tylko na plaku

Zauważyłem dzisiaj inną rzecz a mianowicie jak kręcę rozrusznikiem to widzę że na przewodzie od filtra do pompy nie idzie paliwo tylko stoi w miejscu, wydaję mi się że pompa powinna podać, nie wiem czy tak powinno być czy nie. Auto ma przejechane 160 tys km, kupione od pierwszego właściciela po sąsiedzku który ma go od nowości, jeździł nim tylko w niedziele do kościoła. Jeżdżę nim od wymiany do wymiany, nie bierze w ogóle oleju, nic z tyłu nie dymi więc nie wierzę że tak nagle by padła kompresja.

Bump: Zauważyłem dzisiaj inną rzecz a mianowicie jak kręcę rozrusznikiem to widzę że na przewodzie od filtra do pompy nie idzie paliwo tylko stoi w miejscu, wydaję mi się że pompa powinna podać, nie wiem czy tak powinno być czy nie. Auto ma przejechane 160 tys km, kupione od pierwszego właściciela po sąsiedzku który ma go od nowości, jeździł nim tylko w niedziele do kościoła. Jeżdżę nim od wymiany do wymiany, nie bierze w ogóle oleju, nic z tyłu nie dymi więc nie wierzę że tak nagle by padła kompresja.
maritomb72 jest offline   Odpowiedź z Cytatem