@
mimo1975
Dzięki za odpowiedź. Odczyty z MAP są, jednak na Twoich logach brakuje mi jednej rzeczy - żądane ciśnienie w dolocie. Dopiero wtedy wiadomo czy przeładowuje, czy niedoładowuje.
@
krystianen
Trochę czasu minęło. Niestety problem nadal występuje. W wakacje wymieniłem zawór N75 na nowy, bo stary ewidentnie nie odbijał. Gdy myślałem, że wszystko jest dobrze, to przyspieszając ponad 3500 rpm złapałem Aw.Sil. Łapy opadły.
Co ciekawe kiedy jest ciepło (wiosna, lato, jesień), to wprowadzenie silnika w tryb awaryjny jest bardzo trudne. Najczęściej zapala się MIL, najczęściej na jałowym biegu (korki w mieście, czekanie na skrzyżowaniu) i od razu widać chmurę dymu przy przyspieszaniu. Często też MIL się nie zapala, brakuje mocy i kopci - wtedy w błędach świeci przepływomierz.
Natomiast gdy jest zimno na dworze (poniżej +10C), to MIL nie włączył się przez 2 miesiące, natomiast Awaria Silnika bez problemu przy hamowaniu silnikiem albo przy pałowaniu.
W lecie robiłem rozrząd. Mechy wzięli focusa na rolkę i zauważyli, że w momencie Awarii Silnika, zamraża się ramka ... czujnika temperatury zewnętrznej. Temperatura otoczenia +30C, a zamrożona ramka to -4C. Niestety usterki nie znaleźli. Mam teorię dotyczącą wadliwego czujnika temperatury zewnętrznej w lewym lusterku. Może jakoś wpływa na pracę czujników. Może to wariactwo, jednak brak innych pomysłów. Namierzę na aukcji używany czujnik i podmienię. Dodatkowo mechy powiedzieli, że ten turbina w tym silniku nie powinna ładować więcej niż 1,2 atm. Prawda to?
Jeszcze jedna sprawa - nie widzę bym wcześniej pisał - odkąd szukam usterki, to nie występuje u mnie "rozładowanie" turbiny przy puszczaniu gazu. Charakterystyczny ruch sztangi w górę na ok. 1 sekundę. Sztanga bez problemu daje się wciągnąć do końca ustami przez rurkę. Po odłączeniu podciśnienia od gruszki, turbina nie ładuje. Wygląda na to, że kierowniczki łopatek turbiny pracują w całym zakresie.
Jest tak jak na tym filmie z C4 - sztanga się nie wysuwa i słychać takie delikatne czknięcie po zjechaniu obrotów.
https://www.youtube.com/watch?v=PUlUJeoaa7o
Jakieś pomysły?
Powinno być tak:
https://www.youtube.com/watch?v=7SQspGfcyUw
Może gruszka do wymiany bo membrana się rozciągnęła?
Auto nadal pali poprawnie (średnio 5,5L w trybie 80/20 miasto/szosa). Gdy nie wpadnie w Awarię Silnika czy MIL, to ma pełną moc i nie kopci/nie śmierdzi niedopalonym olejem.