Cytat:
|
... kiedy zaleje się zbiornik do "PEŁNA" ...
|
Mam bardzo podobny problem z moim autem i nie bardzo wiem jak wyeliminować. Nie do końca wiadomo co jest konkretną przyczynę. Mechanik stawia na wymianę zaworu EVAP na nowy. Moje auto to Ford Fusion 2013. Podobno jakieś roczniki objęte były akcją serwisową w związku z tym systemem. Sprawdzałem swoje auto w serwisie i nie jest objęte żadną akcją. Niestety serwis nie chce także pomóc w doborze nowego zaworu. Orientujecie się jaki mogę dla tego rocznika zamontować numer części aby nie było problemu z zakupem? U mnie zamontowany jest Cu5A-9g866-aa.
U mnie problem jest widoczny po tankowaniu auta na stacji paliw. Gdy zatankuje auto do pełna nie mogę bo odpalić, należy wtedy dodać dużo gazu i auto rusza. Dzieje się tak tylko za pierwszym odpalaniem po tankowaniu. Wyskakują mi błędy, dopiero po przejechaniu ok 50 km od tankowania. Po skasowania błędów pojawiają się ponownie.
Błędy:
P1450 – brak możliwości odprowadzenia podciśnienia zbiornika paliwa
P018C- niska wartość sygnału w obwodzie B czujnika ciśnienia paliwa (moduł PTCCM)
P0456 – wykryto nieszczelność układu EVAP (moduł PTCCM)
PS
Jeden raz jak tankowalem auto nie włożyłem końcówki pistoletu do końca I lałem po woli- auto odpaliłem wtedy normalnie. Udało się to tylko raz.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.