Temat: [S-MAX 2006-2015] Jakie radio z Android
View Single Post
Stary 19-01-2020, 10:28   #2059
yaris1
ford::professional

Imię: Jarek
Model: Kuga
Silnik: 2.0 tdci 161KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Radio 2 Din Android

Cytat:
Napisał Michal0013 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam spotkał się ktoś może z takim softem w radiu android obecnie nigdzie nie mogę doszukać się pliku aktualizacyjnego do tego radia
obecna wersja 6.0.1 jest beznadziejna

posiadam coś takiego :

Wersja systemu android 6.0.1

Hardware information:

Quad Core - Rom 16 GB DDR3 2GB

Karnel Version
Linux 3.10.65 - Sat Dec

OS Version
- BSP 1.2 - IVT - 161213

App Version
-App 2.3

MCU Version
- 1.13.3.00-20161213-77867719T
NIE aktualizuj tego radia próba aktualizacji to jak strzał w stopę.

Bump:
Cytat:
Napisał rzeczka0311 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Montaz radia ukonczony. Kilka slow / porad/ krótkie podsumowanie :
Mój wybór to Bosion 8 core 2.0GHz 4GB RAM+64GB pamięci wewnętrznej.
Zmiana z 6000CD
Koszt to ok 900zl z Aliexpress.
Zalety:
- wizualnie jest spoko, pasuje idealnie w miejsce 6000CD i kolorystycznie się zgrywa, podświetlenie fabrycznie czerwone ale jest możliwość zmiany w ustawieniach.
- sterowanie z kierownicy praktycznie pełne, funkcjonalność Conversa pełna (zmiana CD/Radio/Aux) regulacja głośności, przewijanie utworów itp.
Złącze 2pin z kablami czerwony/żółty spięte na stale( instrukcja nakazuje inaczej ale nie miałem pełnego sterowania z kiery)
- telefon przez BT funkcjonuje ok, łączy się szybko i można wczytać książkę tel.
Jak ktoś miał BT fabrycznie trzeba "zapomniec" urządzenie żeby nie tel nie łączył się jednocześnie z samochodem i z Androidem bo głupieje.
- czas uruchamiania ok 10 sekund
- nie restartuje się gdy odpalam auto.
- ja kupiłem dodatkowo wzmacniacz antenowy z Aliexpress firmy Lewa (Din- 2x Fakra) według mnie niezbędny.
Po pierwsze standardowe złącze w Bosion jest typu DIN i nie pasuje do Forda (2xfakra)
Po drugie jakość odbioru REWELACJA. W garażu na wsi czysty odbiór wszystkich stacji, lepiej niż wcześniej z oryginału fordowskiego 6000CD.
Wymaga zasilania(kabel czerwony wzmacniacza do niebieskiego ant.z radia)
Możliwości multimedialne duże...CHROME, YT, MAPY GOOGLE...co tylko chcemy. Odtwarzanie muzyki z pendrive super,szybko, płynnie.
- kamera cofania w zestawie , uruchamia się błyskawicznie gdy wrzucam wsteczny, jakość obrazu taka sobie ale tragedii nie ma.
WADY:
- Jakość dźwięku moim zdaniem nie powala - mniejszy bas jak z 6000CD , ja zmieniłem głośniki z papierowych na Premium i od razu lepiej.
- przyciski w rogach ekranu dotykowego wymagają precyzji i zgrabnych palców. Rozmieszczone trochę zbyt blisko krawędzi ale idzie przywyknąć.
- przyciski z kierownicy prawo-lewo działają ba odwrót ( pomimo licznych prob zmian w ustawieniach) zamienię chyba kabelki w kierowcy i powinno być ok.
- zdublowal się dźwięk czujników parkowania (pikały fabryczne i z Androida) ale wylutowalem buzer z modułu Canbus i jest ok. Radzę to zrobić przed montażem.
Ogólnie po zmianie stałem się bardziej szczęśliwym człowiekiem i polecam każdemu.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podziękowania dla wszystkich którzy wsparli poradą.
Radio z opisu bardzo dobre szkoda tylko że BOSION nie zdecydował się na DSP. I sprostuję tylko dla potomnych px6 to jest 6 core a nie 8
I najważniejsze o połączeniu 2 pinowej wtyczki
każdy kto posiada w Orginalnym radiu kabelek ACC NIE MOŻE TEGO PODŁĄCZYĆ JEDNOCZEŚNIE Z CANBUS.
Dodam jeszcze że w te dwa przewody to właśnie ACC i podświetlenie przycisków .
Co do sterowania to pierwszy BOSION z procesorem PX6 a firma BOSION ma swój własny autorski sposób na ustawienia fabryczne , nie jest taki sam jak w przypadku innych firm całkowicie inny interfejs (mógł byś wysłać zdjęcie z pierwszej strony ustawień fabrycznych?)Prawdopodobnie jak w modelach z alwinner nie mają recowery mode co w przypadku nieudanej aktualizacji robi cegłę z radia. Więc dobra rada dla użytkowników BOSION i EUNAVI jeśli wszystko działa nie róbcie aktualizacji w szczególności pobranych z internetu.

Ostatnio edytowane przez yaris1 ; 19-01-2020 o 10:50
yaris1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem