Temat: [Focus 2018- ] Jaki uchwyt na telefon
View Single Post
Stary 21-01-2020, 11:06   #7
Fiesta Mk8 ST Line
ford::professional

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 ST-Line, Mondeo Mk5 Turnier PS
Silnik: 1.0 EB, 2.0 ropniok
Rocznik: 2018, 2019
Domyślnie Odp: Jaki uchwyt na telefon

Do każdego auta można zamówić podstawkę uchwytu dedykowaną firmy brodit, koszt samej podstawki ok 100 pln. Tutaj masz do foki:

https://www.brodit24.pl/product-pol-...ocus-2019.html

Do niej dokręcasz uchwyt jaki lubisz. Każda podstawka ma przemyślane miejsce montażu, jest bardzo stabilna. Ja z takich już korzystałem w Bravo, C5, a teraz mondeo. Dokręcam do nich zwykle uchwyt z ładowaniem indukcyjnym i dodatkowo wystawiam w pobliżu drugi kabel do AA. Po włożeniu telefonu na miejsce rozpoczyna się ładowanie, a jeżeli wepniesz kabel do AA to ładowanie indukcyjne zostaje przerwane, a telefon ładuje się przez kabel. Zaletą tego rozwiązania jest fakt, ze równocześnie korzystasz z google maps (i np radia internetowego, Tidal czy innych aplikacji) przez AA, a na telefonie działa np. Yanosik. Dodatkowo po podpięciu telefonu z AA kablem działa asystent google z przycisku na kierownicy, więc praktycznie wszystko ogarniasz bez dotykania telefonu i odrywania wzroku od drogi. Wszystko pod ręką, telefon naładowany. Dla mnie najlepsze rozwiązanie.
Tak to wygląda w mondeo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Fiesta Mk8 ST Line ; 21-01-2020 o 11:21
Fiesta Mk8 ST Line jest offline   Odpowiedź z Cytatem