Cytat:
|
Czytales caly temat czy tylko wpadles i zadales mase pytan? W tym temacie jest wszystko ladnie opisane co gdzie .
|
Jeszcze raz wszystko przeczytałem i fakt wiem więcej.Z okablowaniem dowiedziałem się tyle ,że wtyczka C23-AB znajduje się z lewej strony poniżej lewarka skrzyni biegów .Powinna się ukazać oczom po zdjęciu lewej bocznej osłony tunelu.Tam odchodzą 3 kabelki ,które idą wiazka podłogowa aż do tylu zawieszenia lewego i tam dochodzą do tylnego czujnika poziomowania ,w który się je wpina lub jeśli nie mamy tak wyposażonej instalacji wystarczy 3 piny z wtyczki modulu ASF pin 8,15i16 pociągnąć do czujnika tylnego.Mam nadzieję,że znajdę ta wtyczkę i z tylu w gnieździe od absu będzie 5 a nie 2 piny to wtedy Tylko kabel absu z wiązka pod xenon i to zagra.Natomiast nigdzie nie ma opisanego gdzie odchodzą kabelki z wtyczki C23-CD .Są to biały i biało-niebieski kabelek.Bo jeśli nie znajdę tej wtyczki u siebie to gdzie iść z tymi dwoma kabelkami? Nie ma też opisu za co one odpowiadają w przypadku xenonu ,bo w przypadku soczewek idą całkiem w inne miejsce.Rozumiem,że jeśli mój samochód posiada wiązkę silnikową taką jak w xenonach to właśnie dlatego ma przednią kostkę przy zawieszeniu do poziomowania oraz bezpieczniki w skrzynce odpowiadające za poziomowanie i doswietlania zakrętów.Z tego co patrzę to sterowanie do modułu przednim czujnikiem idzie z wtyczki C21-AB .Jeśli tylko możecie to podpowiedzcie gdzie idą te 2 kabelki biały i bialo-niebieski od wtyczki C23-CD.dziekuje