Witam, ale fajnie, że znalazłem opis problemu, który mam (fusion 2015 1.5ecoboost).
Sam zawór na początek ten przy silniku myślę wymienić, bo jak go 'obstukałem' to błąd na jakiś czas zniknął...ale wrócił...
Z tego co wiem sam zawór jest prostym urządzeniem i można je kupić na Allegro nawet za 40zł (co zresztą zrobiłem), oczywiście wtyk nie pasuje do tego z USA. Pozostają dwa pytania i będę wdzięczny za odp.
1. czy byłby to problem aby zamiast zaworu z USA (CU5A-9G866-AA) wstawić coś bardzo podobnego z EU? (C1B1-9G866-AA porządny Bosch?) - po wymianie wtyku oczywiście (za 40zł kupiłem zawór od razu z wtyczką i odciętymi kablami
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
2. pozostaje problem tych wszystkich termokurczliwych rurek i jak je połączyć... czy ktoś zna może fachowców najlepiej w okolicy 3miasta, którzy mogą takie rurki jakoś połączą? zakładam, że są dostępne rurki o odpowiedniej średnicy, które potem można obkurczyć temperaturą... szarą taśmę klejącą zostawiam na potem jako ostateczność?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. żart oczywiście...
komplet zawór + rurki z USA to ok 100usd + dostawa pewnie VAT dodadzą po drodze i wyjdzie całkiem ładna sumka...