Cytat:
|
*Gaius tego silnika nie robiłem to po pierwsze, zdarzają się przypadki gdzie nie dostaniesz części poza ASO w którym wiadomo że nie jest tanio, w większości silników można szlifować wal (pierwszy szlif, drugi szlif) wg danych producenta, oraz są dostępne panewki w odpowiednim wymiarze pod dany szlif, w przypadku korby można szukać uzywki, bez problemu można sprawdzić jej stan.
|
Nie można odmówić Ci racji... Szlif według danych producenta = producent nie przewidział ba jest tak cwany, że nie kupisz samego wału (występuje jedynie w pakiecie jako dół silnika)
Nie chodzi o to, że się czepiam ale tak jak napisałeś nie robiłeś tego silnika - ja też myślałem przed remontem, że zamknę się w ~4-5 tysiącach ale sam "dół" jako element + komplet uszczelnień oscyluje w granicach 4,7 tys.
do tego z takich absolutnie oczywistych i koniecznych
rozrząd nowy (chyba dzisiaj już nikt nie złoży na starym- tym bardziej, że twórca tematu wspominał o konieczności wymiany)
sprawdzenie głowicy (oby była ok)
Sprawdzenie bloku (jw)
płyny ustrojowe i robocizna...
Będzie dobrze jeśli się uda zreanimować tą jednostkę w 7-8 tysiącach
Ja bardzo lubię Fordy, serio. Ale to co producent zrobił z częściami które są typowymi jednorazówkami, żebyśmy wymieniali całe samochody ... no masakra.
P.S.
Co do wału proponuję szukać jeszcze używki pod volvo tam jest sporo części wspólnych...