Problem pompy paliwowej i skośnych świateł
Nie uporałem się jeszcze z problemem związanym z " różnicą cisnień DPF" a pojawiły się kolejne problemy... Do rzeczy, wita mnie bardzo często przy odpaleniu i w trakcie ostrego przyspieszania komunikat " Natychmiast serwis silnika" okazało się że mam kolejny błąd o kodzie P027C " Zbyt niska wartość dla obwodu sterowania modułem B pompy paliwa". Nie wiem czy to problem mechaniczny czy elektryczny. gdyż elektryk do którego oddałem auto idąc po wiązce kabli od czujnika DPF trafił do komputera w lewym nadkolu. Stwierdził brak napięcia na jednym z pinów, powiedział że podłączył na krótko niestety błędy nadal są, mało tego okazało się że obudowa komputera była pęknięta a w środku pełno syfu, piachu, błota, liści, wilgoci... Straszy mnie że mogł paść komputer i zaczynają się szopki... Do tego wszystkiego po odebraniu auta jadąc nocą okazało się że mój skrętny bi-ksenon prawy i lewy świeci w lewą stronę oświetlajac pobocze i dając po oczach jadącym z przeciwka, co ciekawe po zatrzymaniu się ustawia się i poziomuje na wprost. Teraz pytanie czy to wszystko przypadek i po prostu mam pecha czy pada komputer? Czy może ktoś pomoc i zna dobrego fachowca który zdiagnozuje mi auto i naprawi? Dołożyłem już małą taczkę kasy do tego auta i jestem załamany... Biorę pod uwagę zwrot auta sprzedającemu gdyż wszystkie problemy zaczeły się kilka dni po zakupie. Oczywiście Pan udaję zdziwionego... Proszę o pomoc!
|