Cytat:
|
Szukałem i nie znalazłem interesującego mnie tematu dlatego stworzyłem swój.
|
Ponieważ tutejsza szukajka jest słaba i znajduje masę NICZEGO do przekopania łopatologicznie zanim pojawi się to czego szukamy.
Mam wersję z początku 2010r. czyli przedlift, ale to wielkiego znaczenia nie ma.
Zestawienie 2,0 SCTI+powershift w użytkowaniu super sprawa, Mojego w lutym będę odblokowywał z 203 do 240KM ponieważ nie ma sensu dusić ukrytych w rękawie dodatkowych parametrów skoro pali tyle samo, a pali ile musi.
Z tego co już zdążyłem się dowiedzieć lub doświadczyć:
Spalanie w mieście - krótkie odcinki, korki, dużo świateł, przejść i 15,6 według kompa, a według dystrybutora 520km na 70 litrach pB (ponoć to norma).
Trasa z dodatkami miasta, ale bez autostrad - 8,4-9,1 literka
Cykl mieszany - 10-11,5 literka.
Silniki te lubią dodatkowo chlapnąć trochę oleju, ale to domena wszystkich niemów od okolic 2010r. choć jest to silnik jankeskiego forda w pierwszej wersji wsadzany do marki Lincoln. Po poprawkach dostały go europejskie Fordy, Volvo i Jaguar.
Ponoć skrzynka powerschift (dwusprzęgłowy odpowiedenik DSG) jest droga w naprawach jak już ją ktoś zmęczył, a remont zaczyna się od 8-9 tysięcy PLN.
Lubią padać sondy Lambda, u mnie padła za katem.
Rozrząd jest cały na łańcuchu i kosztuje około 1000 zł + wymiana (bez pompy i zestawu do pompy olejowej).
Turbinę lepiej ciągnąć z AliExpress ponieważ tam tyle co regeneracja wychodzi kompletny zamiennik z kolektorem, gruszką i uszczelką
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogólnie to polecam szukać bogatej wersji i nie wierzyć w przebiegi 238000 bo celowo kręcą je poniżej 240000 aby nie sprzedać Ci samochodu w którym przewalono interwał wymiany rozrządu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli pomyślisz o instalacji gazowej to jest droga bo warsztaty lubią mieć na czysto 100% zarobku i zaczynają od 7000PLN
Z czego realny koszt założenia na dobrych polskich częściach z prawdziwą gwarancją to wydatek do 3000zł z dużą butlą.
Znajomy podobną instalował sobie do Mazdy 6 2016r. 2,5T z USA (ma uprawnienia lecz już zamknął działalność z racji na wiek oraz stan zdrowia i doopa bo do wbicia w dowód musisz mieś fakturę za montaż).