Odp: Wady i usterki wieku dziecięcego.
Ciężko mi to opisać co się dzieje , ale po ostatniej wizycie w ASO i naprawie dotychczasowych błędów w aucie jest takie bagno, że ciężko mi to ogarnąć.
Ale po kolei:
- czujniki zbliżania się do przeszkody żyją swoim życiem, sygnalizują kiedy chcą i jak chcą, nawet w czasie szybkiej jazdy , jak mijam różne przeszkody w bliskiej odległości, to na ekranie pojawiają się te informacje.
Ale znowu jak gdzieś parkuję, to mogę wjechać w ścianę a nie mam żadnej informacji z czujników o tym.
I nigdy nie ma już sygnalizacji piszczeniem - jest cisza.
- wskaźnik temperatury - po naszemu termometr wskazuje różną temperaturę w zależności jaka stacja radiowa jest ustawiona. Zmieniam stację- zmieniam temperaturę na zewnątrz.
- kilka razy jak zmieniłem stację w radio to zmieniły się jednostki na liczniku z km na mile.
- w zależności jak przestawiam stacje w radio to potrafię zmienić język na panelu, tego jeszcze nie opanowałem co i jak, ale robię badania w tym kierunku.
- asystent informujący o możliwości uderzenia w przeszkodę tylko błyska na ekranie i nie ma dźwięku alarmu a kiedyś był.
- informacja o rozpoznawaniu znaków ograniczenia prędkości żyje własnym życiem.
rozpoznaje z błędami jak dotąd , ale jak zaparkuję auto , a potem je uruchomię , to na ekranie ma pokazane losowe ograniczenia prędkości.
- zegar w aucie żyje własnym życiem, jak zatrzymam auto i wyłączę silnik kluczykiem, ale np. słucham radia to zegar się zatrzymuje .
Podobnie jest jak wyjdę z auta, zamknę je pilotem. To jak je ponownie otworzę, to zegar pokazuje czas , gdy je zamknąłem, ale po jakimś czasie "łapie" poprawny czas.
- I teraz najlepsze - radio gra tylko jak mam zapięte pasy, jak ich nie zapnę, to radio jest ciche, ale rozmowy telefoniczne są OK.
W związku z tym, że marnuję życie na wizyty w ASO, które nie dają sobie rady z tymi problemami, albo zakładaja mi nowe problemy, to mam pytanie: czy są jakieś ASO w Wawie, czy okolicy, czy może nawet w województwie, które sa w stanie to pozbierać do kupy , żeby dało się jakoś jeździć tym autem?
Ktoś może coś zarekomendować?
|