Temat: [Focus 2018- ] Stuki przy zmianie biegów
View Single Post
Stary 29-01-2020, 18:34   #22
lookmal
ford::beginner

Imię: Łukasz
Model: Focus Mk4
Silnik: 1.0 125KM (zmierzone 130KM i 210 Nm)
Rocznik: 2018
Talking Odp: Stuki przy zmianie biegów

Cytat:
Napisał mlp1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie to są głuche trochę metaliczne stuknięcia, tylko po rozgrzaniu.
Daje się je usłyszeć jadąc np. na trójce wciskam i puszczam sprzęgło (powstają lekkie szarpnięcia i ten stuk). Więc raczej nie jest to wina wysprzęglania. Raczej półosie taki dźwięk wydają, te przeguby wewnętrzne są dosyć luźno spasowane. Ich konstrukcja jest inna niż do tej pory, łożyska nie trzymają się ciasno na tripodzie tylko ruszają się we wszystkich kierunkach.
Cześć,
mam dokładnie takie same odczucia - luźne spasowanie przegubów wewnętrznych. Potęguje to miękkie zawieszenie silnika. Ja myślałem, że to uszkodzona poduszka (łapa) reakcyjna pod skrzynią..... Pacjent 1.0 125KM. Zgłaszane w ASO - TTM. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Od tamtej pory blisko 30 tysięcy km przejechane, nic się w tym temacie nie zmienia.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdro
lookmal jest offline   Odpowiedź z Cytatem