Temat: [Mondeo 2007-2014] "Programowanie" zasilania zapalniczki :)
View Single Post
Stary 29-01-2020, 20:14   #62
mar111cin
ford::beginner

Imię: Marcin
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.0 diesel 163KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: "Programowanie" zasilania zapalniczki :)

Po co te nerwy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam szukałem jak zrobić, żeby wideorejestrator chodził tak jak powinien i nigdzie na forum nie znalazłem rozwiązania, jedynie Twoje rady upchania wszystkiego w lampkach podsufitki, a to i tak by się wyłączało dopiero po 15-30 minutach...

Porada co zrobić:
Przejrzałem dzisiaj bezpieczniki w Mondeo MK4 polift.
Bezpieczniki pod schowkiem pasażera i wychodzi, że po stacyjce (mam na przycisk ford power)
są bezpieczniki:
F17 5A Siłownik drgań kierownicy
F18 10A Zasilanie układu SRS (poduszek powietrznych)
F19 7,5A Układ ABS, czujnik obrotu samochodu wokół osi
pionowej (układ ESP), elektryczny hamulec postojowy
(EPB), zasilanie czujnika położenia pedału przyspiesznika
F20 7,5A Zasilanie układów elektronicznych, bezpiecznik
układów elektronicznych, automatycznie przyciemniane lusterko, funkcja ostrzeżenia o zjechaniu z pasa
ruchu

F18 i F19 ze względu na to, że są związane z układami bezpieczeństwa, to odrzucam na starcie.
Podepnę się pod F17. bo w razie jakiegoś zwarcia w chińskiej ładowarce do wideorejestratora najmniej to zaboli. Zrobię to najmniej inwazyjnie stosując tzw "bypass mini" na ten bezpiecznik.

Może komuś się przyda, bo szukałem szukałem i kilka tematów o Mondeo MK4 i nikt tego nie rozwiązał

PS w przedlifcie ktoś pisał o:
F4 - Zasilanie układów elektronicznych - jest to bezpiecznik od podgrzewanych siedzeń.
Niestety nie mam jak tego sprawdzić, czy tam są inaczej bezpieczniki niż w polifcie.
mar111cin jest offline   Odpowiedź z Cytatem